Росію бойкотували на засіданні G20 у Вашингтоні
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію бойкотували на засіданні G20 у Вашингтоні

Росію бойкотували на засіданні G20 у Вашингтоні
Джерело:  online.ua

Міністри фінансів багатьох країн вийшли із закритої сесії G20 у Вашингтоні, коли російський делегат розпочав свій виступ.

Джерело: CNN

Низка країн оголосила РФ бойкот на зустрічі G20

Міністр фінансів США Джанет Єллен брала участь у заході, а також європейські та інші західні чиновники, які брали участь у зустрічі.

Напередодні зустрічі американські офіційні особи заявили, що Єллен не братиме участі в певних сесіях зборів, які включали Росію.

Українські чиновники також виступили на сесії як запрошені гості і вийшли під час презентації Росії.

Єллен та інші офіційні особи були присутні на сесії під час цих виступів, але пішли, коли міністр фінансів Росії Антон Силуанов почав говорити по відеозв’язку.

Окремий чиновник повідомив, що міністри фінансів обговорювали плани бойкоту участі Росії.

Президент Байден чітко дав зрозуміти, і я, безумовно, погоджуюся з ним, що для Росія не може просто продовжувати участь у жодній з фінансових установ. Він попросив виключити Росію з G20, і дав зрозуміти, що ми не будемо брати участь у ряді зустрічей, якщо там будуть росіяни, — сказала Єллен раніше .

Хоча президент США Джо Байден заявив, що Росія більше не повинна бути в G20, для виключення Москви знадобиться підтримка всіх членів. Це вважається малоймовірним, оскільки Китай заявив, що не підтримає вигнання Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?