Росію чекає ще одна хвиля санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

Росію чекає ще одна хвиля санкцій

Росію чекає ще одна хвиля санкцій
Джерело:  CBS News

Нижня палата парламенту Канади прийняла аналог "акту Магнітського", ухваленого в США в 2012 році. За прийняття закону проголосували всі 277 депутатів, що були присутні на засіданні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CBC News.

Зазначається, що закон вступить в силу в разі схвалення верхньою палатою канадського парламенту при наявності королівської санкції.

У відповідь на таке рішення речниця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова наголосила, що "антиросійські санкції з боку влади Канади не залишаться без відповіді".

Читайте також: Джастін Трюдо знову здивував своїми шкарпетками

Нагадаємо, "Акт Магнітського" був схвалений у США у 2012 році. Згідно нього, були запроваджені візові обмеження і заморожені активи щодо порушників прав людини у Росії. Закон містить перелік російських чиновників, причетних до переслідувань та порушень прав людини, шахрайств, зокрема пов'язаних зі справою компанії "Hermitage Capital Management" та смертю російського адвоката Сергія Магнітського.

Як повідомляв ONLINE.UA, у 2017 році відсоток відмов українцям в канадських візах став критично великим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?