Росію хочуть позбавити важливої стратегічної функції на засіданнях Радбезу ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Росію хочуть позбавити важливої стратегічної функції на засіданнях Радбезу ООН

Росію хочуть позбавити важливої стратегічної функції на засіданнях Радбезу ООН
Джерело:  online.ua

Російська Федерація може втратити право вето при обговореннях під час засідання Ради безпеки ООН питань, пов'язаних з російською окупацією українських територій. Пропозицію було внесено заступником міністра закордонних справ України Сергієм Кислицею під час наради Радбезу ООН, передає ONLINE.UA, посилаючись на Радіо Свобода.

Треба зазначити, що заява від українського представника була озвучена в п'ятницю, 15 березня на спеціальному засіданні в Раді безпеки ООН, присвяченій 5-річчю російської анексії Криму.

«На наш погляд, виконання статті 27 статуту, в якій мовиться, що член Ради безпеки, який є стороною в суперечці, має утримуватися від голосування, так само актуальне, як і було раніше. Ми вважаємо, що франко-мексиканська ініціатива щодо припинення дії вето в контексті масштабних злодіянь – це крок у правильному напрямку, в загальному контексті зусиль для реформування Ради безпеки. Якби держава-агресор не володіла правом вето, вже були б миротворчі сили з повноцінним мандатом Ради безпеки на всіх окупованих територіях, включаючи українсько-російський кордон», – заявив Кислиця.

Представник МЗС України зазначив, що чим менше міжнародне співтовариство протистоїть натиску Росії, тим більше керівництво цієї країни веде її від міжнародної системи прав і норм.

Раніше , як повідомляв ONLINE.UA, у доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини вперше зазначається, що українські моряки, які були захоплені російськими військовими поблизу Керченської протоки після обстрілу українських суден, повинні вважатися військовополоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?