Росію офіційно виключили з Ради Європи
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію офіційно виключили з Ради Європи

Росію офіційно виключили з Ради Європи
Джерело:  online.ua

16 березня офіційно стало відомо,що Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення виключити Росію з організації.

Джерело: сайт Ради Європи

РФ більше не член Ради Європи

Сьогодні вранці на позачерговому засіданні Комітет міністрів у контексті процедури, розпочатої відповідно до статті 8 Статуту Ради Європи, вирішив, що Російська Федерація з сьогоднішнього дня припиняє бути членом Ради Європи, після 26 років членства - наголошують представники Ради Європи.

Що важливо розуміти, РФ стала членом Ради Європи 28 лютого 1996 року.

За словами представників РЄ, своїми діями в Україні команда Володимира Путіна позбавляє російський народ переваги найсучаснішої системи захисту прав людини у світі, включаючи юрисдикцію Європейського суду з прав людини та величезну систему конвенцій.

Ми, як і раніше, сповнені рішучості використовувати всі наявні в нашому розпорядженні засоби для надання підтримки, допомоги та правових засобів українському народу в його боротьбі з агресором і продовжувати прагнення до миру на основі справедливості та міжнародного співробітництва, - йдеться на сайті Ради Європи.

Як уже згадувалося раніше, 15 березня Парламентська асамблея Ради Європи попри спроби Кремля уникнути покарання підтримала рішення про вигнання РФ, а також закликала надати Україні засоби захисту повітряного простору.

Фото - скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?