Росію піймали на несподіваному способі шпигунства в Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію піймали на несподіваному способі шпигунства в Європі

Росію піймали на несподіваному способі шпигунства в Європі
Джерело:  Голос Америки

Західні розвідувальні служби підозрюють, що Росія може використовувати купола Храму Святої Трійці, що входить в комплекс будівель Російського духовно-культурного центру в Парижі, для перехоплення секретної інформації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.
Як пише популярний американський сайт Buzzfeed, посилаючись серед іншого на нову книгу французького журналіста Ніколя Геніна "Російська Франція", купола можуть приховувати складні прослуховуючі пристрої, які використовуються Росією для перехоплення секретної інформації.
"Міжвідомчий лист з приводу стану французьких розвідслужб, на які посилається Ґенін, вказує, що купола собору, зроблені з композитних матеріалів, можуть приховувати просунуті прослуховуючі пристрої, а оскільки на "культурний центр" поширюється дипломатичний імунітет, перевірити, чи дійсно це так, не можна" , - йдеться в публікації.
Видання зазначає, посилаючись на інші джерела, що Франція на всякий випадок робить активні контрзаходи для недопущення можливого шпигунства, а західні посольства і бізнес-установи були змушені перевірити, чи перебувають вони в зоні прямої видимості з російського центру.
Як повідомляє ONLINE.UA, в Варшаві заарештували росіянина за запуск безпілотника над будівлею польського уряду, який той, за попередніми даними, здійснив зі свого Porsche Cayenne.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?