Росію піймали на новому зростанні антиукраїнської пропаганди
Категорія
Україна
Дата публікації

Росію піймали на новому зростанні антиукраїнської пропаганди

Росію піймали на новому зростанні антиукраїнської пропаганди
Джерело:  online.ua

Українські експерти з'ясували, що в Росії значно зросли антиукраїнські настрої серед населення.
Про це йдеться в матеріалі Українського інституту досліджень екстремізму, повідомляє ONLINE.UA.
"Важливі сигнали надходять щодо внутрішньої ситуації в Росії. Зокрема, мова йде про відновлення акцій, спрямованих на посилення мови ворожнечі відносно України. Так в березні в Держдумі відкрилася виставка «Звичайний фашизм: військові злочини українських силовиків». Відзначимо, що наприкінці минулого року РФ випробовувала технологію примирення «братніх народів». Ймовірно, вона не спрацювала, тому Росія змінила тактику і посилила агресивні викиди щодо українців", - йдеться в матеріалі.
"Останні соціологічні опитування вказують на погіршення ставлення росіян до українців. Тільки 27% (у вересні 2015 - 33%) ставилися до наших співвітчизників позитивно. Негативно - 59% (56% - у вересні 2015). Відзначимо, що погіршення ставлення відбувається навіть не в порівнянні з довоєнним періодом. Йдеться про останні півроку - тобто час дії перемир'я. Це певною мірою підкреслює можливість відновлення російської агресії і інтервенції в Україну", - повідомляється в дослідженні.
"Важливо і те, що «військових перемог» вимагає інший соціологічний показник - рівень довіри до Путіна. За останній рік відсоток тих, хто повністю або скоріше довіряли вождю, знизився на 10%. Але, найімовірніше, застосування військових та загарбницьких дій можливо в літній період, оскільки на вересень 2016 заплановані вибори в Держдуму РФ. Здійснювати операції зараз неможливо через непередбачуваність середньострокових втрат від агресії і певні надії на зняття економічних санкцій. Але, зазначимо, що мова йде не конкретно про відновлення бойових дій на Донбасі. Йдеться в цілому про агресивну зовнішню політику Росії", - з'ясували аналітики.
Нагадаємо, після публікації компромату про офшорні рахунки президента Росії Володимира Путіна і його найближчого оточення на вулицях Москви було проведено опитування: людям пропонували відповісти, чи вірять вони в дані розслідування. Більшість москвичів відповіли негативно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?