Росію сколихнув потужний землетрус
Категорія
Події
Дата публікації

Росію сколихнув потужний землетрус

Росію сколихнув потужний землетрус
Джерело:  online.ua

21 травня стало відомо, що поблизу Курильських островів у Росії стався потужний землетрус магнітудою 5 одиниць за шкалою Ріхтера. Першими підземні поштовхи відчули росіяни, які проживають на островах Шикотан і Кунашир.

Джерело: росЗМІ

Поблизу Курильських островів стався землетрус

Представники Міністерства надзвичайних ситуацій Росії стверджують, що 21 травня о 20:30 за місцевим часом на Курильських островах відбувся землетрус.

Як розповідають місцеві мешканці, епіцентр землетрусу був за 30 кілометрів на південний захід від села Малокурильське, що на острові Шикотан, а також на глибині близько 41 кілометра.

За словами російських пропагандистів, постраждалих та руйнувань внаслідок землетрусу немає.

Ба більше, наголошується, що жодну тривогу чи евакуацію з населених пунктів острова росіяни не проводили.

Що важливо розуміти, територія Південних Курильських островів, куди входять Шикотан і Кунашир, ще після Другої Світової війни була окупована СРСР.

Навіть після розвалу Радянського союзу острови де-факто незаконно залишилися у складі РФ.

Однак японська влада неодноразово оскаржувала такі дії Російської Федерації й просила повернути Курили під свою юрисдикцію.

Український парламент уже визнав Південні Курильські острови споконвічною територією Японії та пообіцяла сприяти тому, щоб це питання обговорювали на міжнародному рівні.

Що відомо про землетруси у Росії

1 квітня землетрус стався поблизу П’ятигорська. Окрім того, повідомлялося, що епіцентр підземних поштовхів був розташований на глибині 15 кілометрів.

Ба більше, раніше поштовхи відчули і на Камчатському півострові. Землетрус стався на сході Росії магнітудою 5,8.

Також вказано, що землетрус стався за 142 кілометри від селища Усть-Камчатськ, проте фахівці стверджують, що мешканці не відчули його поштовхи.

А в лютому на кордоні між Казахстаном і Росією стався землетрус магнітудою 4,4.

13 лютого зафіксували землетрус біля Курильських островів. Його магнітуда – 5,8.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?