Российский губернатор наделал шума, превратившись в националиста: появилось фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Российский губернатор наделал шума, превратившись в националиста: появилось фото

Российский губернатор наделал шума, превратившись в националиста: появилось фото
Джерело:  Meduza

Губернатор Калінінградської області Росії Андрій Аліханов проїхався по регіону в куртці з символом гітлерівського регіону і шевроном з зображенням націоналістів-ксенофобів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медузу.
Російський чиновник здійснював поїздку в зимовій куртці з двома шеврони: на одному—прапор нацистського протекторату Богемії і Моравії і напис «Росія».
На іншому шевроні зображений силует Андрія Паршина, якого російські націоналісти називають "святим з метро" після того, як він розстріляв дагестанця прямо у вагоні підземки.


Читайте також: В Україні жорстоко пожартували над новорічним вітанням Путіна: з'явилося фото

Сам губернатор розповів, що куртку йому подарували друзі, і він не надав значення нашивками.
"Шеврон силуету з людиною дали як подарунок в якості знижки в магазині", — заявив він і пообіцяв більше не носити одягу з шевроном націоналістів.
Як відомо, у 1939 році Німеччина окупувала Чехословаччину і Адольф Гітлер розпорядився заснувати протекторат Богемії і Моравії, кольорами прапора окупованій території німці зробили біло-червоно-синій. Прапор схожий на російський; різниця тільки у порядку квітів.
В листопаді 2013 року Дмитро Паршин та його син Андрій їхали в московському метро, і батько, побачивши уродженця Дагестану, дістав пістолет і двічі вистрілив у нього.


Читайте також: Кадиров прокляв одного з кумирів "руського міра": в соцмережах веселяться

Напад було записано на камеру. З подачі російських радикальних націоналістів Паршиных прозвали "святими з метро". Зображення одного з них стало основою для шевронів, які використовуються в ультраправої субкультури. 



Шеврон зі "святим із метро"/Фото із соцмереж


Як повідомляв ONLINE.UA,  у перший день Нового року у соцмережах привітали українців із днем народження провідника ОУН Степана Бандери, і не згаяли шансу покепкувати з росіян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?