РосЗМІ повідомили про вандалізм під Львовом раніше за саму подію: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

РосЗМІ повідомили про вандалізм під Львовом раніше за саму подію: з'явилися фото і відео

РосЗМІ повідомили про вандалізм під Львовом раніше за саму подію: з'явилися фото і відео
Джерело:  zaxid.net

У Львівській області невідомі вандали пошкодили пам'ятник вбитим полякам, загиблим від рук гітлерівських військ в 1944 році, а російські ЗМІ повідомили про цю подію як про таку, що відбулася, ще до того, як вона сталася.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ZAXID.NET.
Пам'ятний знак, на якому викарбувані прізвища загиблих в роки війни, знищили в ніч на 10 січня. Невідомі організували вибух і таким чином зруйнували пам'ятник вбитим у Гуті Пеняцькій, а залишки пам'ятника розмалювали фарбами.
Меморіал жертвам масового знищення цивільного населення відкрили в Гуті Пеняцькій у 2005 році в пам'ять про події 28 лютого 1944 року. Тоді військові 4-го Галицького добровольчого полку знищили це село, яке було базою для польської самооборони і радянських партизанів.
Читайте також: На Донбасі зруйнували пам'ятний знак бійцям АТО: з'явилися фото
Посол Польщі в Україні Ян Пєкло вже заявив, що Польща збирається направити ноту Міністерству закордонних справ України.


Відзначимо, що інформація про цю подію вперше з'явилася в російському інформагентстві Regnum ще 9 січня.



Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці грудня в Черкасах невідомі облили фарбою пам'ятник голові Організації українських націоналістів (ОУН) Степану Бандері та головному командиру Української повстанської армії (УПА) Роману Шухевичу.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?