РосЗМІ вляпалися в гучний скандал через черговий фейк
Категорія
Світ
Дата публікації

РосЗМІ вляпалися в гучний скандал через черговий фейк

РосЗМІ вляпалися в гучний скандал через черговий фейк
Джерело:  online.ua

Російське інформагентство РИА "Новости" опублікувало новину про віце-прем’єра України Геннадія Зубка із заголовком, який суперечить тексту, передає ONLINE.UA з посиланням на білоруську службу "Радіо Свобода".

ЗМІ написало, що на білорусько-українському форумі, який проходить в Гомелі 25 і 26 жовтня, віце-прем'єр України і міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко "попросив не говорити російською" білоруських делегатів - така фраза є в заголовку.

Варто зазначити, що у тексті новини міститься інше формулювання: одного разу від імені видання стверджується, що Зубко "звернувся з проханням виступати білоруською, а не російською мовою", вдруге наводиться цитата віце-прем’єра, з якої цього не випливає:

 "Сьогодні тут, на форумі, представники України та Білорусі. Я виступаю українською мовою та із задоволенням послухаю білоруських колег білоруською мовою",- як бачимо прохання не говорити російською в цій фразі немає.

Один з учасників форуму підтвердив "Радыё Свабода": Зубко не просив не виступати російською, а сам виступав білоруською, російською та українською мовами.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що батьки загиблої дівчинки в керченському коледжі прокоментували ситуацію з фейковим інтерв’ю, яке російські пропагандисти "взяли" у Аліни Керової. Вони заявили, що співробітники "Росії-1" двічі вбили їх дочку і змусили повторно пройти весь жах з упізнанням тіла дитини, за що навіть не вибачилися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?