РосЗМІ запустили новий фейк про Україну і Третій рейх: опубліковані фото
Категорія
Світ
Дата публікації

РосЗМІ запустили новий фейк про Україну і Третій рейх: опубліковані фото

РосЗМІ запустили новий фейк про Україну і Третій рейх: опубліковані фото
Джерело:  stopfake.org

Російський пропагандистський телеканал Russia Today

випустив сюжет про те, що нові українські ордени і медалі нібито схожі на нагородні знаки кайзерівської Німеччини або, за іншою версією, на нагороди Третього рейху, і нібито є копією нагород Української повстанської армії та Української народної республіки. При цьому журналісти stopfake.org довели, що такі сюжети є пропагандою і незнанням історії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

stopfake.org

.



Скріншот сайта rt.com


RT повідомляє, що нагородний знак «Учасник АТО» «схожий на ювілейні монети, випущені кайзерівською Німеччиною в 1913 році». На обох монетах - птах, що тримає в пазурах змію.



Скріншот сайта rt.com


У той же час птах (найчастіше орел), який бореться зі змією - символ боротьби добра зі злом, що досить часто використовується в геральдиці. Наприклад, його можна побачити в гербі Мексики або гербі російського міста П'ятигорська.





При цьому розробники нової нагородної системи України спиралися на «існуючі історичні традиції та досвід АТО». Так «Хрест хоробрих» справді є копією золотого Хреста Бойової Заслуги УПА, але творці нагородної системи вказують, що нагорода «відроджена за зображенням, а не за змістом і статусом», пише stopfake.org.



Скріншот з групи «Нове військо»
Не вгадали журналісти RT і з порівнянням хреста «Військова слава» з орденом «Базар» - нагородою УНР в еміграції.
У робочому документі групи «Нове військо», яка займається розробкою нового образу українського війська, зазначено, що «в дизайні хреста «Військова слава» використано стилістику нагороди на честь 50-ти річчя УСС (Українських Січових стрільців)».



Скріншот з групи «Нове військо»
Медаль «За жертву крові» знову ж співвіднесли з нагородою УПА, хоча нагорода з такою ж назвою існувала в історії України - за часів УНР, ініціатори нових військових нагород взяли за прообраз саме її.


Скріншот з групи «Нове військо»
Абсурдне порівняння і нагороди «Сталевого хреста» з «Залізним хрестом» Третього рейху, пише stopfake.org, адже нагорода виглядає абсолютно по-іншому, при цьому нагороди в формі хреста поширені всюди, наприклад, в Польщі чи Великій Британії.



Скріншот сайта rt.com


Також наголошується, що ряд інших російських ЗМІ поширили інформацію про те, що «військових на Україні нагороджуватимуть так само, як бандерівців».





Як повідомляв ONLINE.UA, пропагандисти Першого каналу російського ТБ, сфабрикувавши фейк про затримання "українських диверсантів" у Криму, допустили ляп - в сюжет за 8 серпня потрапив кадр з повним місяцем, який був ще 19 липня, за 20 днів до цього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?