РосЗМІ злили плани РФ щодо окупованого Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

РосЗМІ злили плани РФ щодо окупованого Криму

РосЗМІ злили плани РФ щодо окупованого Криму
Джерело:  online.ua

Російське видання "ТАСС" із посиланням на два джерела в кораблебудівній галузі РФ пише, що Кремль планує будувати в анексованому Криму вертольотоносці. Перші два російських універсальних десантних кораблі буде закладено на суднобудівному заводі "Залив" у Криму в травні 2020 року, передає ONLINE.UA.

"Два УДК водотоннажністю до 15 тисяч тонн вперше в історії Росії планується закласти на суднобудівному заводі "Залив" у Керчі в 2020 році", - сказано в повідомленні.

За словами джерела видання, що головний корабель планується здати флоту до завершення поточної держпрограми озброєння, тобто до кінця 2027 року. Інше джерело уточнило, що "закладка обох кораблів відбудеться в травні 2020 року".

"Водотоннажність кожного корабля складе до 15 тисяч тонн. За його словами, кораблі зможуть нести на борту понад 10 вертольотів різних класів, а також отримають більш докову камеру для десантних катерів", - розповіло інше джерело.

Співрозмовник агентства також повідомив, що "розробка технічного проекту щодо нових кораблів перебуває на фінальній стадії, після її завершення, в найближчі місяці, буде підписано контракт на будівництво УДК".

Наразі офіційного підтвердження наданої джерелами інформації немає.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посольство РФ у Великій Британії на своєму аккаунті в Twitter опублікувало карту, де анексований Крим позначений територією України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?