Розчарувалися в ДНР: в мережі розповіли, як на Донбасі ставляться до "русского міра"
Категорія
Україна
Дата публікації

Розчарувалися в ДНР: в мережі розповіли, як на Донбасі ставляться до "русского міра"

Розчарувалися в ДНР: в мережі розповіли, як на Донбасі ставляться до "русского міра"
Джерело:  online.ua

В окупованій бойовиками Горлівці Донецької області

місцеві жителі почали усвідомлювати сумні перспективи життя в окупації.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook уродженця Горлівки Володимира Веселкіна, який змушений був покинути рідне місто.


"Дзвонив чоловік сьогодні з Горлівки, далеко не друг, просто приятель. Іноді дзвонить, розповідає про життя і дрібні події там, ще не зовсім "за поребриком". Каже, що люди змінюються, думають по-іншому і навіть вголос висловлюються не так, як зовсім недавно. Але найцікавіше не те, про що говорять у дворах багатоповерхівок, в чергах або на ринках, а те, про що говорять у церквах Московського патріархату", - написав він.


"В одній досить не маленькій церкві, що розташована на великому спальному масиві "Комсомолець", що в Горлівці, ті бабусі, які там живуть або працюють, буквально відкрито заявляють, що їм ДНР вже не треба, хочуть назад - "на "Україну... А раніше, всі як одна істерили, щоб Путін прийшов і ввів", - продовжує свою розповідь чоловік.


За його словами, те, що бабусі почали сумувати за українським порядком і критикувати "русскій мір", - саме по собі хороший знак.


"Оплот "русского міра" почав тріщати у самого свого заснування. Бабуся з іконою - це теж воїн, і на початковій стадії пережитих нами подій ми в цьому переконувалися неодноразово. Але ця ж бабуся, може повернути свою зброю і в іншу сторону", - зазначив Веселкин.


"І зауважте, там не працює наше ТБ, радіо і вони не "ходять" в інет... вони просто іноді приїжджають в Бахмут отримувати пенсію, і все бачать своїми очима", - додав він.


Чоловік вважає, що українська влада не повинна відокремлювати Донбас від інших областей, адже в певний момент окуповані території вдасться повернути.


"Я і мої земляки, які опинилися далеко від дому, будемо жити і вірити, що повернемося додому! І ми з хлопцями не проти, як і раніше, на початку на перше танках, а потім і на авто з речами і сім'ями!", - резюмував Веселкін.


Інша переселенка з Горлівки, Христина Зозуля, також на своїй сторінці в Facebook опублікувала листування зі знайомою, яка раніше вітала окупантів на українській землі, а нині усвідомила наслідки приходу "русского міра".




Раніше засновник фонду допомоги армії "Вернись живим" Віталій Дейнега висловив думку, що бійці АТО з легкістю можуть повернути собі контроль навіть над Горлівкою та Дебальцевим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?