Розкол на саміті G7 в Канаді: як проходив перший день зустрічі "великої сімки" в красномовному відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Розкол на саміті G7 в Канаді: як проходив перший день зустрічі "великої сімки" в красномовному відео

Розкол на саміті G7 в Канаді: як проходив перший день зустрічі "великої сімки" в красномовному відео
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 8 червня, на курорті Ла Мальбе в канадській провінції Квебек стартував саміт G7, на який приїхали лідери "великої сімки" - канцлерка Німеччини Ангела Меркель, прем'єрка Великої Британії Тереза Мей, президент Франції Еммануель Макрон, президент США Дональд Трамп, новий прем'єр Італії Джузеппе Конте і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе. У перший день саміту члени клубу найбільш впливових країн світу обговорили ряд ключових питань, в числі яких було повернення Росії в G8 і американські мита на сталь і алюміній.

На офіційній сторінці саміту G7 в Канаді в соцмережі було опубліковано красномовне 60-секундне відео, як проходив перший день зустрічі "великої сімки", повідомляє ONLINE.UA.

У кадрі показано, що лідери G7 всім своїм виглядом демонстрували бажання ізолювати Трампа, який обурив їх перед самітом пропозицією повернути Росію в "велику вісімку". Американський глава при цьому робив вигляд, що не помічає відносин колег - він почав знайомитися з новим прем'єром Італії Джузеппе Конте, який спочатку активно підтримав Трампа в ідеї повернути Росію в клуб найбільш впливових країн світу.

Враження розколу на саміті G7 намагався згладити канадський прем'єр Джастін Трюдо, який підбадьорював колег під час спільної фотозйомки. Також на відео показано, що Меркель, яка зазвичай стримано поводиться на подібних зустрічах, активно жестикулює і щось намагається донести до Трампа, але той, ігноруючи колегу, продовжував йти далі в зал переговорів.

Варто зауважити, що саміт G7 в Канаді проводиться напередодні першого в історії саміту США і КНДР, який запланований на 12 червня в Сінгапурі. У зв'язку з ним Трамп планує раніше всіх покинути зустріч "великої сімки" і відправитися на історичні переговори з Кім Чен Ином.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лідери G7 ухвалили важливе рішення щодо повернення Росію в "велику сімку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?