Розкол в ЄС: Польща погрожує через "Північний потік-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

Розкол в ЄС: Польща погрожує через "Північний потік-2"

Розкол в ЄС: Польща погрожує через "Північний потік-2"
Джерело:  online.ua

Польський газовий оператор PGNiG може почату судові процеси проти німецького уряду через його позицію щодо "Північного потоку-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Biznesalert.

За словами очільника компанії Пьотра Возняка, Берлін може спробувати вивести російський проєкт з-під обмежень європейської газової директиви. Він нагадав про перемогу Варшави в одній справі проти ФРН навколо трубопроводу OPAL - наземного продовження "Північного потоку-1".

"Якщо, на нашу думку, не буде здійснено глибокого аналізу впливу інвестиції на ринок та безпеку сусідніх країн у межах імплементації оновленої газової директиви щодо трубопроводу "Північний потік-2", то ми залишимо за собою право застосувати відповідні юридичні кроки", - стверджує Возняк.

Нагадаємо, "Північний потік-2" будує російська влада через Балтійське море та північну Європу. За його допомогою Кремль планує постачати газ у країни ЄС в обхід України.

Як повідомляв ONLINE.UA, німецький уряд нещодавно прийняв новий законопроєкт стосовно газової сфери. У ньому говориться про імплементацію нової газової директиви Євросоюзу. Берлін запевняє, що це не дозволить "Потоку-2" якимось чином обходити європейське законодавство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?