Розкрита давня таємниця цариці Клеопатри
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Розкрита давня таємниця цариці Клеопатри

Розкрита давня таємниця цариці Клеопатри
Джерело:  online.ua

Вчені Гавайського університету в Маноа відтворили запах давньоєгипетських парфумів, які були популярні і, ймовірно, використовувалися царицею Клеопатрою дві тисячі років тому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times.

Зазначається, що в ході розкопок на місці стародавнього міста Тмуїт археологи знайшли руїни будинку парфумера. Окрім того, серед руїн виявили посудини із залишками парфумів.

"Вчені провели хімічний аналіз і дізналися деякі інгредієнти, що дозволило відтворити два відомих з історії аромати - мендезіанський і метопіанський. За попередніми даними, саме цими парфумами користувалася цариця Клеопатра", - сказано в повідомленні.

За словами науковців, в основі парфумів виявилася мирра - смола з дерев родини бурзерові. Також до складу входили кардамон, оливкова олія і кориця.

Нагадаємо, Клеопатра VII Філопатор - цариця Єгипту, з династії Птолемеїв, дочка Птолемея XII, остання з царських правителів Стародавнього Єгипту. Її правління тривало 21 рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Нової Зеландії озвучили нову версію смерті Олександра Македонського. На їхню думку, причиною смерті легендарного полководця могло стати аутоімунне неврологічне захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?