Розміщення нових ядерних ракет у Європі: як відреагувала Німеччина
Категорія
Політика
Дата публікації

Розміщення нових ядерних ракет у Європі: як відреагувала Німеччина

Розміщення нових ядерних ракет у Європі: як відреагувала Німеччина
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що Німеччина протистоятиме розміщенню в Європі ракет середньої дальності з ядерними боєголовками, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Zeit.

"Європа у жодному разі не має перетворитися на майданчик дебатів про нарощування озброєнь. Розміщення нових ракет середньої дальності зустріне широкий спротив у Німеччині", - сказав Маас.

Як відомо, 4 грудня держсекретар США Майк Помпео заявив, що США через 60 днів призупинять свої зобов'язання за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, якщо Росія не повернеться до його виконання. Очільник Кремля Володимир Путін у відповідь заявив, що США не надали жодних доказів порушення Росією договору.

Путін також пригрозив дзеркальною відповіддю, якщо США вийдуть з Договору про ракети середньої і меншої дальності та розмістять нові ракети в Європі.

Нагадаємо, нещодавно Маас заявив, що широкий діалог з питання обмеження ядерних озброєнь є необхідним, поки процес ще можна контролювати. Він наголосив, що жодна європейська країна не може стати ареною спіралі ядерного озброєння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  американський лідер Дональд Трамп заявив, що ядерної загрози з боку Північної Кореї більше не існує і світ може "спасти спокійно". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?