Розмитнення і податки на "євробляхи": в Україні набули чинності нові закони
Категорія
Україна
Дата публікації

Розмитнення і податки на "євробляхи": в Україні набули чинності нові закони

Розмитнення і податки на "євробляхи": в Україні набули чинності нові закони
Джерело:  online.ua

У суботу, 24 листопада, в парламентському виданні "Голос України" були опубліковані закони про акцизи на "євробляхі", а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів в Україні на іноземній реєстрації. У зв'язку з цим, закони набули чинності з 25 листопада, повідомляє ONLINE.UА.

"Закони опубліковані. Наберуть силу на наступний день після публікації, тобто 25 листопада", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про закони, які передбачають внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів для вирішення проблеми з автомобілями на єврономерах і в Митний кодекс щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України, які затвердили нові правила оформлення так званих "євроблях".

Нагадаємо, ці закони раніше були схвалені у Верховній Раді, а після підписані президентом України Петром Порошенко, незважаючи на те, що "євробляхери" влаштували масові акції протесту по всій Україні. Вони виступали проти збільшення митних платежів і заблокували ряд автодоріг по всій країні.

Після підписання законів про розмитнення "євроблях" Порошенко заявив, що активістам більше немає сенсу блокувати автодороги в Україні. Він написав в сцоцсеті, що раніше власники "євроблях" платили контрабандистам, а тепер будуть ті ж гроші (500-1000 євро) платити в бюджет України. Український глава підкреслив, що кожна копійка, заплачена "євробляхерами", піде на індексацію пенсій.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 21 листопада відбулося засідання Верховної Ради, на якому депутати проголосували за проекти щодо скасування нових податків на "євробляхи". Вони відмовилися скасовувати нові правила оподатковування - за зміни виступили всього 57 нардепів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?