Розпродажі на Новий рік 2020: коли і на що будуть найбільші знижки
Категорія
Україна
Дата публікації

Розпродажі на Новий рік 2020: коли і на що будуть найбільші знижки

Розпродажі на Новий рік 2020: коли і на що будуть найбільші знижки
Джерело:  online.ua

В кінці листопада в Україні стартують новорічні розпродажі. Перший етап проходить під назвою Чорна п'ятниця, яка в 2019 році випадає на 29 листопада. А з 20 грудня, після дня Святого Миколая, великі магазини та мережі запускають другу хвилю зимових знижок - як правило ціни на осінні колекції одягу опускають в два рази, а на електроніку, косметику і парфумерію на 30-40%. Де і коли почнуться розпродажі перед Новим роком 2020 в Україні, на що будуть знижки і як вигідно скупитися на свята - в матеріалі ONLINE.UА.

Розпродажі на Новий рік 2020: графік знижок

Новорічні розпродажі можна розділити на три етапи. Під час першої хвилі, яка припадає на період Чорної п'ятниці, ціни знижують на 30%. За 10-12 днів до Нового року починається друга хвиля передсвяткових знижок - ціни знижують як мінімум в половину на одяг. Є непоганий шанс в цей період вигідно купити побутову техніку і електроніку. Крім того, великі торгові мережі пропонують покупцям вигідні пропозиції на основні товари продуктового кошика на новорічний стіл. Відразу після Різдва настане третя хвиля новорічних знижок, пік якої припаде на кінець січня - знижки досягнуть 70%, правда, ходові розміри одягу і популярні моделі техніки до цього моменту вже закінчаться.

Новорічні розпродажі 2020: скільки готові витратити українці

За даними дослідників, більше 60% українців виявляють цікавість до розпродажів на Новий рік 2020. Згідно з опитуванням соціологів, знижками планують скористатися 77% опитаних жінок і 62% чоловіків. Всі вони в середньому готові купити 3,5 товари і витратити на них 4165 гривень. Примітно те, що велика частина українців мають намір скуплятися перед святами онлайн через інтернет-магазини, а відправитися за покупками в торгові центри прийняли рішення лише 18% учасників опитування.

Список найбажаніших подарунків на Новий рік 2020 в українців практично не змінився з минулого року. Близько 40% громадян розраховують знайти під ялинкою електроніку, трохи більше 20% хочуть отримати в подарунок побутову техніку та стільки ж українців мріють про подорож. Майже 95% українок називають для себе найкращим подарунком на Новий рік 2020 ювелірну прикрасу. Популярними в категорії подарунків залишаються одяг і аксесуари.

Знижки на Новий рік 2020: як вигідно скупитися

Якщо ви не досвідчений шопоголік, то можете розгубитися серед новорічних знижок і потрапити в пастку нечесних продавців, які під час грандіозних розпродажів можуть зливати залежаний або бракований товар, а також вводити "обманні" знижки, встановлюючи завищені ціни.

Щоб дійсно вигідно скупитися перед Новим роком експерти рекомендують:

  • перевіряти заздалегідь реальність цін;

  • підготувати список покупок - повірте, він важливий не тільки в продуктовому магазині;

  • визначитися з сумою грошей, яку готові витратити на новорічних розпродажах;

  • шопитись в компанії - обговорюючи покупки з другом або подругою є високий шанс не витратитися на непотрібну річ.

Скільки витрачають на подарунки на Новий рік українці і європейці

Як підрахували соціологи, середній чек на одного українця на Новий рік 2020 року, до якого увійдуть подарунки і продукти на новорічний стіл, складе близько 150 доларів. І це не самий скромний показник у світі. Наприклад, в Туреччині на Новий рік люди витрачають не більше 99 доларів на людину, причому з них на продукти для святкового столу йдуть всього 25 доларів, яких вистачає на пляшку шампанського і невеликий набір солодощів.

З найбільшим розмахом Новий рік святкують в Чехії. У цій країні середні витрати на новорічні свята складуть близько 530 доларів на людину. Приблизно на такому ж рівні гуляють на Новий рік ірландці - вони витрачають трохи більше 500 доларів на свято. Після них йдуть британці - $500 на людину, з яких велика частина грошей йде на святковий стіл та подарунки близьким людям.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що головний розпродаж року Black Friday за традицією проводиться в останню п'ятницю листопада - в 2019 році вона випадає на 29 число. Але, як правило, Чорна п'ятниця в багатьох магазинах стартує з понеділка, 25 листопада, і закінчаться знижки тільки в неділю, 1 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?