Розробник вакцини Pfizer пояснив ефективність проти нового штаму COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Розробник вакцини Pfizer пояснив ефективність проти нового штаму COVID-19

Розробник вакцини Pfizer пояснив ефективність проти нового штаму COVID-19
Джерело:  online.ua

Новий штам коронавірусу COVID-19 продовжує поширюватися світом на тлі тривалих святкових локдаунів у багатьох країнах. Тим часом розробники найпершої сертифікованої вакцини Pfizer/BioNTech пояснили, чи ефективний їхній препарат проти нового різновиду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Науковці провели відповідні досліди над новими штамами, які виявили до того на території Великої Британії та Південної Африки. Новітній препарат здатний нейтралізувати цю загрозу.

Обидва різновиди відзначилися спільною мутацією N501Y - це невеличкі зміни у шиповидному білку, який оточує молекулу та допомагає їй "кріпитися" на інших тканинах.

Дослідники скористалися зразками крові 20 людей, які вакцинувалися спільним продуктом двох компаній. Реакція була очікуваною — медикамент знищив загрозу, яку провокував вірус.

"Це дуже обнадійливе викриття, що принаймні ця мутація, одна з тих, що найбільше стривожили усіх, схоже, не є проблемою для вакцини", - цитує агентство Філіпа Дормітцера, головного наукового експерта Pfizer.

Утім, наразі вакцину ще не тестували на іншому мутованому різновиду коронавірусу - E484K, який зареєстрували також у Південній Африці.

Є інші обнадійливі новини. Дормітцер зауважив, навіть якщо мутація перестане належним чином реагувати на вакцину, скорегувати її для ураження інфекції не буде складним у майбутньому

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до керівництва Єврокомісії зі спеціальним листом, присвяченим вакцині проти коронавірусу COVID-19. Він звернув увагу на знижену можливість Києва отримати препарат оперативно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?