Розробники "ВКонтакте" зламали блокування в Україні - що вирішили у Зеленського
Категорія
Технології
Дата публікації

Розробники "ВКонтакте" зламали блокування в Україні - що вирішили у Зеленського

Розробники "ВКонтакте" зламали блокування в Україні - що вирішили у Зеленського
Джерело:  online.ua

Напередодні розробники російської соцмережі ВКонтакте заявили, що нібито зламали блокування в Україні, завдяки чому ВК тепер можна користуватися "без обмежень". У команді українського президента Володимира Зеленського оперативно відреагували на це повідомлення. Зокрема, глава Мінкульту Олександр Ткаченко доручив перевірити заяву забороненої російської соцмережі і при необхідності вжити термінових заходів, щоб не допустити проникнення дезінформації з ВК. Про це Ткаченко заявив 14 вересня на прес-конференції з нагоди 100 днів на посаді, передає ONLINE.UA.

"Щодо ВКонтакте. Сьогодні, як тільки нам стало відомо про цю інформацію, я попросив перевірити, чи відповідає це дійсності, і що можна зробити, які рішення прийняти, щоб протидіяти цій історії. Як би ми не ставили заслін, перемога в цій гібридної війні знаходиться в наших руках ", - заявив міністр.

Ткаченко нагадав, що у РНБО є план заходів з протидії російської пропаганди та дезінформації в Україні. Він не уточнив, які це заходи, але зазначив, що оперативні рішення будуть прийняті.

"Проблема проникнення дезінформації з "Вконтакте" або російських телеканалів дійсно вагома. Ми кілька разів зустрічалися в РНБО з цього питання, є план заходів. Сподіваюся, цей план буде реалізований", - додав Ткаченко.

Нагадаємо, російські соцмережі "ВКонтакте", Mail.ru, "Одноклассники", а також ще десятки російських сайтів, заблоковані в Україні рішенням РНБО ще в 2017 році. У травні цього року заборона закінчувалася, але указом президента її продовжили. Важливо відзначити, що протягом 2017-2020 років СБУ зафіксувала тисячі випадків розміщення деструктивного контенту на платформах "Одноклассники" і "ВКонтакте", а також зареєстровала майже 100 кримінальних проваджень щодо власників та адміністраторів антиукраїнських угруповань в цих соціальних мережах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна істерично відреагували на гучне рішення Зеленського  заборонити російські соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники" в Україні ще на три роки. У Кремлі назвали ці дії Києва "свавіллям".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?