Розширення до 2030 року є чіткою метою ЄС — Мішель
Категорія
Світ
Дата публікації

Розширення до 2030 року є чіткою метою ЄС — Мішель

Розширення до 2030 року є чіткою метою ЄС — Мішель
Джерело:  online.ua

Голова Європейської Ради Шарль Мішель закличе ЄС бути готовим до прийняття нових країн-членів до 2030 року.

Джерело: Financial Times

Розширення до 2030 року є чіткою метою ЄС

Голова Європейської Ради Шарль Мішель закличе ЄС бути готовим до прийняття нових країн-членів до 2030 року.

Про це він заявить сьогодні на Міжнародному стратегічному форумі у словенському Бледі.

Зараз ми повинні розглядати розширення як один з наших головних викликів. Як для ЄС, так і для його майбутніх країн-членів.

Мішель наголосить, що "готуючи наступний стратегічний порядок денний", ЄС "має поставити перед собою чітку мету... і бути готовим, з обох сторін, до розширення до 2030 року".

Це амбітно, але необхідно. Це показує, що ми налаштовані серйозно. Вікно можливостей відкрите. Ми маємо ним скористатися, – цитує ймовірну промову Мішеля видання.

Міжнародний стратегічний форум у Бледі відвідають лідери країн-кандидатів на вступ до ЄС Молдова, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Боснія і Герцеговина.

Кроки України до вступу в ЄС

Перед цим віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна до жовтня не виконає на 100% всі сім критеріїв Єврокомісії, однак переговори про вступ все одно почнуться.

Посадовиця зауважила, що політичне рішення про початок переговорів про членство України в ЄС буде ухвалене. Вона вважає грудень "останньою нагодою для ухвалення політичного рішення про початок переговорів".

Єврокомісія вважає, що Україна виконала в повному обсязі дві з семи умов, необхідних для початку переговорів про членство, за рештою умов досягнутий прогрес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?