Розстріл Майдану: в суді не змогли взяти під варту одного з підозрюваних
Категорія
Події
Дата публікації

Розстріл Майдану: в суді не змогли взяти під варту одного з підозрюваних

Розстріл Майдану: в суді не змогли взяти під варту одного з підозрюваних
Джерело:  Hromadske

У Печерському районному суді Києва не змогли взяти під варту підозрюваного у вбивстві трьох активістів Майдану екс-бійця харківського підрозділу "Беркут" Олександра Бєлова, і залишили його під нічним домашнім арештом.


Читайте також: Боєць "Беркута" розкаявся і назвав імена стрільців на Майдані: з'явилося відео


Суддя Лариса Цоколь аргументувала це відсутністю тексту рішення Апеляційного суду Києва по підозрюваному, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".


Раніше  в Апеляційному суді Києва перевели Олександра Бєлова, підозрюваного в розстрілі трьох активістів 18 лютого 2014 року, з-під варти під нічний домашній арешт з 22:00 до 07:00, і прокурори клопотали про повторне взяття підозрюваного під варту з огляду на "достатню доказову базу його провини".


"Ми допитали колишніх працівників "Беркута" з різних регіонів. Вони підтвердили, що "Беркуту" видавали рушниці "Форт" без документального підтвердження, як з гумовими, так і зі свинцевими кулями", - заявив прокурор Департаменту спецрозслідування ГПУ Олександр Ковальчук.



При цьому, в будинку Бєлова двічі проводили обшуки, в ході яких знайшли мисливські патрони, змінені під боєприпаси. Однак правозахисник обвинуваченого Ігор Кореньков заявляє про недостатні докази його провини для взяття під варту і надав суду документ, в якому йдеться про важку хворобу Бєлова.


Засідання у цій справі перенесли на 22 листопада. У мережі з'явилося відео з залу суду:



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Печерському районному суді прийняли рішення про непричетність сина-втікача екс-президента України Віктора Януковича Олександра до розстрілів активістів Майдану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?