Розстріли на Майдані: в мережі з'явилося нове важливе відео
Категорія
Події
Дата публікації

Розстріли на Майдані: в мережі з'явилося нове важливе відео

Розстріли на Майдані: в мережі з'явилося нове важливе відео

У мережі опублікували нове відео розстрілу активістів Революції Гідності 20 лютого 2014 року з посекундною відеореконструкцією.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Автор відео, який не оприлюднює своє ім'я з міркувань безпеки, передав його ЗМІ через адвокатів сімей Героїв Небесної сотні. Він зазначає, що це відео - «оновлена ​​і істотно доповнена редакція попередньої роботи «Висота Жовтневий», в якій проводиться посекундна (навіть покадрова) відеореконструкція подій 20 лютого 2014 року від 6.00 до 12.00, окремо буде взятий епізод вбивства (Володимира) Мельничука о 17 годині. Реконструкція ділиться на три логічні частини, на цей раз виходить найголовніша, друга частина для проміжку 8.53-11.00. За цей час убито 45 з 48 мітингувальників (всі з них були озброєні) і 2 правоохоронця».
За словами автора, «в цій роботі синхронізовані 4 камери відеоспостереження і величезна кількість відео- і фотоматеріалів - близько 100 авторств. Визначено похибки часу кожного фотоапарата і відеокамери. 80% відеоматеріалу і повністю фотоматеріал синхронізований з унікальними відеознаками, наприклад, спалахами або унікальними рухами. Для цих 80% похибка синхронізації становить не більше 0,1 с. Решта 20% синхронізовані за звуком, але з урахуванням затримки звуку від аудіосигналу. Похибка для цих 20% становить не більше 0,25 с».
Читайте також: У Порошенк а показали потужне відео в пам'ять про Небесну Сотню
Як зазначає автор відео, завдяки цьому матеріалу «можна відстежити будь-кого, хто ідентифікований хоча б на одному кадрі або фото; можна побачити, що відбувалося у всіх куточках Майдану Незалежності та вулиці Інститутській в один і той же момент часу, а головне - ці результати дають можливість кожному робити висновки про розвиток подій і щодо тих, хто стріляв».
Автор також звернувся до учасників Революції Гідності, які три роки тому були поранені на Майдані, але нікуди не зверталися з цього приводу, все ж дати про себе знати адвокатам Героїв Небесної Сотні.
«Зареєстровано загалом 80 вогнепальних поранень з боку мітингувальників, їх, вважаю, більше. Не всі звернулися і не всі отримали статус постраждалих. Прохання, щоб вони це зробили, звернувшись до тих, хто веде розслідування (ГПУ, адвокати потерпілих). Важливо, щоб знайшлися всі свідки поранень і вбивств», - заявив автор відео.
Він також просить людей, у яких залишилися кулі і гільзи з місця розстрілу, передати їх розслідувачам справи про вбивства на Майдані.
"Мегаважливо: люди розібрали собі на сувеніри дуже багато куль і гільз, прострелених предметів, прохання надати їх тим, хто розслідує ці події. Так само, як і фото- і відеоматеріали, на яких зафіксовані події", - закликає автор відео.


Як відомо, в період 18-20 лютого в центрі української столиці загинули понад сто активістів, кілька десятків зникли безвісти, понад тисячу отримали поранення.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилося відео з кадрами трагічних подій на Майдані 18-20 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?