Розумні люди живуть довше
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Розумні люди живуть довше

Розумні люди живуть довше
Джерело:  NV

Ще 80 років тому в Шотландії був проведений масштабний IQ-тест, який показав, що зв'язок між коефіцієнтом інтелекту і тривалістю життя існує. Дослідження ж, проведені за останні роки, тільки підтвердили цей факт, передає  Новое время.

У 1932-му році більшість школярів Шотландії у віці 11 років пройшли тест на IQ - унікальний випадок, коли було оцінено рівень інтелекту буквально цілої нації. Виявилося, що люди з вищим IQ мали більше шансів прожити довше. 15-бальна перевага в тестах підвищувала ймовірність на 21%. Іншими словами, ймовірність дожити до 76 років у учасників тесту, які набрали, наприклад, 115 балів, була на вище, ніж у тих, хто набрав 100 балів.

Два десятки досліджень, проведених після, виявили взаємозв'язок між коефіцієнтом інтелекту і тривалістю життя.

В даний час існує різні гіпотези, що пояснюють цей взаємозв'язок. Згідно з однією з них, люди з вищим IQ уникають тих явищ, які можуть призвести до передчасної смерті: відмовляються від шкідливих звичок, займаються фізичними вправами, правильно харчуються, пристібають ремені безпеки і так далі. Інша теорія говорить, що вищий IQ служить ознакою більш міцного організму.

Хамбрік вважає, що подальші дослідження в даному напрямку можуть зробити істотний вплив на охорону здоров'я і навіть з часом посприяти збільшенню тривалості життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?