Розведення на Донбасі: Хомчак зробив несподівану заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Розведення на Донбасі: Хомчак зробив несподівану заяву

Розведення на Донбасі: Хомчак зробив несподівану заяву
Джерело:  Укрінформ

Керівник Генштабу ЗС України генерал-лейтенант Руслан Хомчак прокоментував розведення на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA З посиланням на Укрінформ.

За словами топ-офіцера, він брав участь у розведенні військ 2016 року як керівник АТО. Втім, залишені позиції українські бійці невдовзі повернули собі. Це не було ініціативою командування, яку він також не поділяє.

Наразі військовослужбовці загалом нормально сприймають відведення. Генерал-лейтенант пояснив це особливістю їхньої служби. На його думку, бійці виконують завдання, бо розуміють - це потрібно, тому що прийняте відповідне рішення.

"Тому я сьогодні не робив би надто великий ажіотаж щодо розведення. Дехто відверто маніпулює військовими термінами. На жаль, ті, хто хочуть розхитувати ситуацію у державі, вони кричать, що відведення – це здача позицій, зрада… При цьому кричать ті, які п’ять із лишком років війни б’ють себе в груди, що вони ветерани, що вони воювали", - пояснив Хомчак.

Він додав, що такі "ветерани" не об'єднують суспільство.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді нещодавно пояснили, що не мають жодної інформації щодо майбутнього розведення вздовж всієї лінії зіткнення. Комітет з питань оборони наголосив на існуванні наказу лише щодо трьох ділянок перед зустріччю у "нормандському форматі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?