Розвідка Британії попереджає про зміну тактики РФ щодо ракетних ударів
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії попереджає про зміну тактики РФ щодо ракетних ударів

Розвідка Британії попереджає про зміну тактики РФ щодо ракетних ударів
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських розвідників, типи об'єктів, які протягом останніх тижнів уразили російські ракети, можуть свідчити про зміщення країни-агресорки з атак на енергетичну інфраструктуру України на удари по військових, промислових і логістичних об'єктах.

Джерело: Міноборони Британії

Розвідка Британії заявляє про зміну тактики Росії щодо ракетних ударів

Іноземні розвідники вирішили проаналізувати ракетні удари РФ по Україні від 28 квітня та 1 травня, які були першими від 9 березня.

Вони звернули увагу на те, що останні удари завдавали стратегічні бомбардувальники Ту-95 та Ту-160 з використанням ракет Х-101 та Х-555.

Окрім того, наголошується, що під час обох ударів була використана менша кількість ракет, ніж під час попередніх атак, що, цілком можливо, вказує на спроби офіційної Москви відновити запаси крилатих ракет.

Помічені типи об'єктів, уражених російськими ударами свідчать про можливе зміщення від націлювання на енергетичну інфраструктуру України. Обидва останні удари були, ймовірно, зосереджені на українській військовій, промисловій та логістичній інфраструктурі, – наголошують британські розідники.

Не можна також не згадати про те, що в одному з попередніх розвідувальних звітів Міноборони Британії йшлося про те, що ракетна атака армії РФ проти України 28 квітня може свідчити про зміну підходу країни-агресорки до ракетних ударів, порівняно з зимою.

Що відомо про нічну атаку дронів на Україну 3 травня

Вночі 3 травня українським бійцям вдалося успішно знищити 21 ударний безпілотник іранського виробництва "Shahed-136/131".

Згідно з останніми даними, армія РФ застосувала до 26 дронів.

У Дніпрі росіяни поцілили в адмінбудівлю, подробиць наразі немає.

У Кропивницькому три дрони влучили в нафтобазу, виникла пожежа.

На Миколаївщині через влучання "шахеда" зайнявся приватний будинок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?