Розвідка Британії спрогнозувала наслідки "бензинової кризи" у Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Розвідка Британії спрогнозувала наслідки "бензинової кризи" у Росії

Розвідка Британії спрогнозувала наслідки "бензинової кризи" у Росії
Джерело:  online.ua

За словами британських розвідників, вони вирішили проаналізувати кризу із дефіцитом бензину та дизельного пального в Росії та наслідки, які вона може мати для світового ринку.

Джерело: Міністерство оборони Великої Британії

Бензинова криза у Росії: як можуть розвиватися події

Іноземні експерти звертають увагу на те, що протягом останніх тижнів у країні-агресорці зафіксований локальний дефіцит бензину та дизельного пального.

Як вважать розвідники, наразі нічого не вказує на те, що він є прямим наслідком вторгнення РФ в Україну.

Міноборони Великої Британії озвучило припущення, що дефіцит пального на території Росії пов’язаний насамперед з короткостроковим збільшенням попиту з боку сільськогосподарського сектору, щорічним літнім техобслуговуванням нафтопереробних заводів, а також з вигідними цінами на експорт.

Що важливо розуміти, ще декілька днів тому офіційна Москва вирішила призупинити майже весь експорт дизельного палива та бензину, щоб стабілізувати свій внутрішній ринок.

На переконання британських розвідників, це рішення російської влади, цілком можливо, стане головною причиною подальшого обмеження постачань на вузькому світовому ринку, що, ймовірно, матиме найбільший вплив на країни, які наразі залежать від постачання російського пального.

Що відбувається з цінами на пальне в Росії

Нещодавно стало відомо, що гуртові та роздрібні ціни на бензин у РФ б’ють рекорди, а в окремих регіонах навіть зафіксовано дефіцит пального.

Варто звернути увагу на те, що після заборони експорту гуртові ціни почали знижуватися, але в роздробі вартість залишилася рекордною.

Що цікаво, минулого місяця у РФ також бракувало транспортних потужностей.

Особливо сильно була перевантажена залізниця на південь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?