Розвідка Британії заявила про брак у армії РФ точних сучасних ракет
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Британії заявила про брак у армії РФ точних сучасних ракет

Розвідка Британії заявила про брак у армії РФ точних сучасних ракет
Джерело:  online.ua

За словами британських розвідників, у зв'язку з браком більш точних і сучасних ракет армія РФ почала використовувати застарілі та неефективні, які дуже часто стають причиною побічних руйнувань та жертв серед мирного населення.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Британії

У Росії дефіцит точних сучасних ракет - розвідка Британії

Згідно з останніми даними, з квітня російські середні бомбардувальники запустили десятки важких протикорабельних ракет Х-22 1960-х років по наземних цілях.

Британські розвідники звертають увагу на те, що ці 5,5-тонні ракети були насамперед призначені для знищення авіаносців за допомогою ядерної боєголовки.

Що важливо розуміти, коли їх використовують для наземної атаки зі звичайною боєголовкою - вони дуже неточні й можуть спровокувати масштабні побічні руйнування і жертви серед цивільного населення.

Росія, ймовірно, вдається до таких неефективних систем озброєння, оскільки їй не вистачає більш точних сучасних ракет, тоді як українська протиповітряна оборона все ще стримує її тактичну авіацію від нанесення ударів по більшій частині країни, - наголошує Міноборони Великої Британії.

Фото - twitter.com/DefenceHQ

Іноземні розвідники також дали свою оцінку ситуації в Сєвєродонецьку. За їхніми словами, станом на 10 червня солдатам РФ не вдалося просунутися на південь міста. Інтенсивні вуличні бої не зупиняються, і обидві сторони, ймовірно, зазнають великих втрат.

Окрім того, наголошується, що РФ масово веде вогонь своєю артилерією та авіацією, оскільки хоче знищити оборону України.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?