Розвідка дізналася про величезні втрати і нові плани путінських військ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка дізналася про величезні втрати і нові плани путінських військ на Донбасі

Розвідка дізналася про величезні втрати і нові плани путінських військ на Донбасі

На тимчасово окупованому Донбасі  в районі Авдіївки, де проходять активні бойові дії, Росія втратила десятки військовослужбовців, але продовжує нарощування військ біля українського кордону.


Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ГУР Міноборони.


Кількість загиблих російських військовослужбовців поблизу Авдіївки обчислюється десятками, а кількість поранених перевищила сотню.


"У нас на сьогоднішній день є додаткові дані щодо втрат російських військовослужбовців поблизу Авдіївки. Ці втрати дуже великі, і вони вже налічуються десятками, цифра поранених доходить до позначки понад сотню. Ми зараз все це узагальнюємо", - заявив Скібіцький на брифінгу.


У той же час, Росія збільшує кількість військовослужбовців на кордоні України, що є однією з реальних загроз національній безпеці України.


"На західному і південно-західному напрямках Росія відновлює раніше розформовані і створює нові об'єднання, з'єднання і частини на території своєї країни і в окупованому Криму. В рамках нарощування угруповань в Західному військовому окрузі заново створюється 1-а танкова армія в районі Москви і 20-а загальновійськова армія в Воронежі, які були розформовані в 1999 і 2009 роках відповідно. у Південному військовому окрузі формується нова мотострілецька дивізія в Новочеркаську Ростовської області", - розповів Вадим Скібіцький.


Також він повідомив, що з 4 квітня на Донбасі проводиться підготовка першого і другого армійського корпусу окупаційних військ.


"В єдиній системі оперативної і бойової підготовки Збройних сил РФ проводяться бригадно-тактичні навчання 5-ї бригади 1-го корпусу і 2-ї бригади 2-го корпусу. Крім того, підрозділи 7-ї і 4-ї окремих бригад позапланово відновили заходи бойової підготовки з проведенням бойових стрільб. Під час цих навчань основна увага приділяється наступальній тематиці і подоланню водних перешкод", - додав представник розвідки.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  в розвідці з'явилися дані про нових російських генералів на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?