Розвідка Естонії озвучила свій прогноз розвитку війни в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка Естонії озвучила свій прогноз розвитку війни в Україні

Розвідка Естонії озвучила свій прогноз розвитку війни в Україні
Джерело:  online.ua

На переконання очільниці Розвідувального центру Сил оборони Естонії Марго Гросберг, до весни 2023 року війна в Україні відбуватиметься у статичному вигляді. З таким прогнозом вона витупила під час брифінгу в Мініствертсві оборони Естонії.

Джерело:  ERR

До весни війна в Україні буде статичною - розвідка Естонії

Як я вже говорила минулого тижня, до закінчення активних бойових дій залишилося 7-9 тижнів - залежно від того, коли зіпсується погода. Потім до весни ми матимемо справу зі статичною війною, яку ми зараз спостерігаємо у Донецькій та Луганській областях, - наголосила Марго Гросберг.

За її словами, вкрай малоймовірно, що за цей час Збройним силам України вдасться звільнити всю територію України.

Розвідниця озвучила припущення, що досягти такого масштабного успіху за такий короткий час буде дуже складно.

Окрім того, Гросберг відреагувала на інтенсивні наступи наших захисників на Херсонщині.

Я б не стала класифікувати це як масований наступ. Але з початку квітня Україна змогла досягти успіхів у Херсонській області, - зазначила експертка.

Вона також звернула увагу на те, що вихід Збройних сил до Дніпра ліквідує небезпеку того, що російські війська спробують просунутися у напрямку Одеси.

На переконання Марго Гросберг, як російським частинам буде складно переправитися через Дніпро, так це буде складно зробити і українським військам.

За словами розвідниці, для успішного наступу потрібна триразова перевага сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?