Розвідка роздобула тривожну інформацію про плани бойовиків на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка роздобула тривожну інформацію про плани бойовиків на Донбасі

Розвідка роздобула тривожну інформацію про плани бойовиків на Донбасі

Бойовики на Донбасі готуються влаштувати масштабні провокації по всій лінії зіткнення, а також мають намір звинуватити сили АТО в недотриманні Мінських домовленостей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони.
За даними розвідки, основні зусилля бойовиків були зосереджені на ротації і посиленні передових підрозділів і поповненні боєприпасів.
Також були зафіксовані чергові поставки боєприпасів, пального, а також військової техніки з території Росії.
- В районі Калинового і Фрунзе триває обладнання артилерійських (мінометних) позицій в Алчевську, 6 окремого механізованого полку в Стаханові;
- Поповнено боєкомплект передових підрозділів 3 окремої мотострілкової бригади в Горлівці в районі селища Гольмівський;
- З Донецька в напрямку Олександрівки переміщена танкова рота танкового батальйону 100 окремої мотострілкової бригади, проведена поставка боєприпасів передовим підрозділам бригади на напрямках Ясинуватої та Олександрівки.
Крім того, згідно з повідомленням, зафіксовані чергові факти поставки боєприпасів, пального, а також військової техніки з території РФ:
- У Дебальцевому - три вагони з боєприпасами, п'ять цистерн з пальним (250 тонн), дві платформи з вантажними автомобілями "Урал";
- В Ровеньки - шість цистерн з пальним (300 тонн).
Україна надала Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ інформацію про танки, артилерійські системи калібром понад 100 мм і РСЗВ "Град" в районах Новоалександровки, Калинового і Донецька.
Також розвідка повідомила про чергові втрати у з'єднаннях та частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ - протягом доби загинув один і поранено сім військовослужбовців 5 окремої мотострілкової бригади (Макіївка) і 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк), а також 7 окремої мотострілкової бригади (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ВС РФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про те, як українська армія відповість на можливий напад Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?