Розвідка США спрогнозувала розвиток подій на фронті взимку
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка США спрогнозувала розвиток подій на фронті взимку

Розвідка США спрогнозувала розвиток подій на фронті взимку
Джерело:  online.ua

Голова Нацрозвідки США Авріл Хейнс зазначила, що аналітики американської розвідки очікують на зменшення інтенсивності бойових дій в Україні протягом зимового періоду.

Джерело:  Reuters

Що очікують в США від ситуації в Україні взимку 

Хейнс підкреслила, що в найближчі кілька місяців темпи бойових дій в Україні будуть не такими високими, як протягом останніх кількох місяців.

Ми спостерігаємо свого роду зниження темпів "конфлікту" ... і ми очікуємо, що це, ймовірно, триватиме в найближчі місяці. Насправді у нас переважає скептицизм щодо того, чи будуть росіяни насправді готові це зробити. Я думаю, що українці у цей період часу будуть більш оптимістично налаштовані, - наголосила Хейнс.

Між тим, за інформацією керівника Запорізької ОВА Олександра Старуха, на окупованих територіяїх Запорізької області внаслідок влучних ударів ЗСУ втрати армії РФ пораненими та загиблими склали понад 300 осіб.

За словами Старуха, російські загарбники сьогодні вночі вдарили по одному з сіл Запорізької області, але українські воїни "відповіли" ворогу тим самим.

Наші хлопці їх теж вдарили, і майже 300 загиблих і поранених. Тож "привітали" їх за те, що вони обстрілюють наші міста, - зазначив керівник Запорізької ОВА.

Зі свого боку аналітики з Інституту вивчення війни зазначають, що протягом найближчих тижнів загальний темп військових операцій ЗСУ на сході України має зрости.

Американські аналітики наголошують, що через похолодання і замерзання землі найближчим часом на сході України виникнуть погодні умови, які сприятимуть більш високим темпам бойових дій.

У звіті інституту наводяться слова одного російського воєнного блогера, який заявив 3 грудня, що земля на лінії Кремінна-Сватове замерзла і що українські сили, ймовірно, підвищать темпи контрнаступальних операцій в цьому районі.

ISW згадав, що про це також говорив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Він заявив, що погода нарешті змінюється на лінії Кремінна-Сватове. Посадовець очікує, що українські сили незабаром зможуть покращити свої контрнаступальні маневрені операції, оскільки багнюка в цьому районі повністю замерзла.

За попередніми оцінками ISW, загальний темп операцій, ймовірно, зросте в найближчі тижні, оскільки стійка холодна погода дозволяє замерзати землі на всьому театрі бойових дій, особливо на сході України, де обидві сторони загрузли в сильному болоті.

Аналітики переконані, що росіяни та українці навряд чи призупинять свої наступальні операції в пору року, коли погодні умови сприятливі для проведення механізованих маневрених бойових дій на сході України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?