Розвідка США створить криптовалюту: стали відомі причини
Категорія
Технології
Дата публікації

Розвідка США створить криптовалюту: стали відомі причини

Розвідка США створить криптовалюту: стали відомі причини
Джерело:  online.ua

Спеціалісти Агентства національної безпеки Сполучених Штатів (NSA) почали роботу над проектом власної криптовалюти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на джерела Bloomberg.

За словами кореспондента видання Вільяма Тертона, нова розробка повинна бути захищеної від будь яких спроб злому. Йдеться навіть про злочини з використанням квантових комп'ютерів.

Журналіст додав, що агенти NSA планують активізувати боротьбу проти кіберзагрози північнокорейських, китайських та російських спецслужб.

Тертон заявив про вигадливість та креативність на витівки влади КНДР. Саме у Пхеньяні почали красти криптовалюту, щоб фінансувати політичні військові програми.

Нагадаємо, історія явища криптовалют починається у 2009 році. Тоді з'явився біткоїн. Протягом десятиріччя у світі створили безліч цифрових валют, які знайшли застосування у різних галузях.

Як повідомляв ONLINE.UA, австралієць Крейг Райт, який назвав себе винахідником біткоїна, не зміг виграти суперечку у суді проти бізнес-партнера. За результатами вироку, він повинен віддати 400 тисяч біткоїнів, що наразі становить близько 4 мільярдів доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?