Розвідка США висунула нові серйозні звинувачення Росії: у Путіна зухвало відповіли
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка США висунула нові серйозні звинувачення Росії: у Путіна зухвало відповіли

Розвідка США висунула нові серйозні звинувачення Росії: у Путіна зухвало відповіли
Джерело:  online.ua

Росія втручалася в проміжні вибори в США, які відбулися в листопаді 2018 року. Вплинути на їх результати також намагалися Іран і Китай.

З такими гучними звинуваченнями виступив директор Національної розвідки США Деніел Коутс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Про нове російське втручання у вибори в США також йдеться в звіті нацрозвідки, який вже передали на розгляд Міністерству юстиції і Агентству національної безпеки Штатов.В цьому звіті зазначено, що Росія, Китай і Іран проводили заходи по впливу, націлені проти США, для просування власних стратегічних інтересів.

Коментуючи нові факти втручання Росії у виборчий процес в США, Коутс підкреслив, що національна розвідка є аполітичною організацією.

"На розвідку США покладено обов'язок відстежувати і оцінювати наміри, можливості і дії іноземних держав, вона не аналізує політичні процеси в США або громадську думку в країні", - додав він.

У Москві вже зухвало відреагували на звинувачення на свою адресу. Зокрема, офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова в соцмережі написала, що поведінка Вашингтона викликає "огиду і презирство".

"Світовим посміховиськом виставляють американський народ ті, хто має можливість впливати на прийняття подібних рішень. Такими методами США нескоро стануть "знову великими", так як крім презирства й огиди ця поведінка володарів світу нічого не викликає", - відповіла представниця російського МЗС на звинувачення директора нацрозвідки США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп дозволив вводити санкції проти іноземців за втручання у вибори в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?