Розвідка США зробила гучну доповідь про кібератаки Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка США зробила гучну доповідь про кібератаки Росії

Розвідка США зробила гучну доповідь про кібератаки Росії
Джерело:  us-cert.gov

Після рішення  президента США Барака Обами щодо введення санкцій проти Росїї  американські спецслужби оприлюднили результати розслідування хакерських атак на державні та приватні організації в США, які були організовані російською розвідкою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт, опублікований на сайті управління кібербезпеки Міністерства внутрішньої безпеки США
Розслідування хакерських атак проводили спільно Федеральне бюро розслідувань і Міністерство внутрішньої безпеки США.
Як йдеться в документі, кібератаки були організовані російською розвідкою і спрямовані на об'єкти критичної інфраструктури, урядові установи, політичні організації, наукові інститути, університети та корпорації.


Читайте також: Росія готує несподівану відповідь на санкції США: постраждають діти
У ФБР і МВБ вважають, що метою нападів була крадіжка даних.
У документі, серед іншого, йдеться про атаки на американську Демократичну партію, скоєних у 2015-2016 роках двома російськими хакерськими групами, які згадуються як APT28 і APT29.
Відзначається, що обидві групи, що стоять за атаками, поширювали посилання на підроблені сайти, що імітують сайти цільових організацій, а група APT29, також поширювала віруси через розсилку файлів співробітникам цільових організацій.
В результаті фішингової атаки зловмисники отримали паролі від поштових акаунтів кількох ключових персон і змогли завантажити вміст поштових скриньок лідерів партії Хілларі Клінтон.
У доповіді говориться, що співробітники російської розвідки, як і раніше, проводять атаки проти американських державних органів, і остання розсилка була запущена в листопаді 2016 року, відразу після проведення виборів в США.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в Росії детально розповіли про людей і підприємства, котрі потрапили під санкції американців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?