Розвідка Великої Британії назвала головну ціль наступу армії РФ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Великої Британії назвала головну ціль наступу армії РФ на Донбасі

Розвідка Великої Британії назвала головну ціль наступу армії РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

За інформацією британської розвідки, наразі захоплення Сєвєродонецька на Луганщині є головною метою наступу кремлівської окупаційної армії на Донбасі.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти кидають чималі сили для захоплення Сєвєродонецька 

Британські розвідки зазначають, що після того, як кремлівська окупаційна армія встановить повний контроль над містом Лиман, вона сконцентрує наступ у напрямку Слов'янська та Краматорська.

За інформацією британських розвідників, наразі окупаційна кремлівська армія контролює більшу частину Лиману та північ Донецької області.

Лиман має стратегічне значення, оскільки тут розташований великий залізничний вузол, а також є доступ до важливих залізничних і автомобільних мостів через річку Сіверський Донець. У найближчі дні російські підрозділи в цьому районі, швидше за все, віддадуть пріоритет форсуванню річки.

Плацдарм біля Лиману дасть Росії перевагу на потенційній наступній фазі наступу на Донбасі, коли вона, ймовірно, спробує просунутися в глибину Донецької області на Слов'янськ і Краматорськ, зазначили у відомстві.

Якби Росії вдалося захопити ці райони, Кремль, швидше за все, сприйняв би це як істотне політичне досягнення і представив би російському народу як виправдання вторгнення. Тим не менш, ЗСУ продовжують вести добре організовану оборону сектора і продовжують завдавати великої шкоди Росії, - зазначають представники британської розвідки.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?