Розвідник оцінив загрозу великої війни Росії проти України
Категорія
Події
Дата публікації

Розвідник оцінив загрозу великої війни Росії проти України

Розвідник оцінив загрозу великої війни Росії проти України
Джерело:  online.ua

Екс-розвідник, який воював в АТО, інструктор-волонтер Олег (Птах) Бондаренко вважає початок великої війни Росії з Україною цілком імовірним, оскільки, за його словами, генерали в російських штабах не знають, як це - воювати насправді.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Тому що дядьки, які не награлися в войнушки і які сидять в штабах - вони не відчули, що це таке, коли в ногу залазить осколок. Вони не розуміють звичайного фізичного болю. Для них це щось абстрактне. Вони круті тоді, коли вони тицьнули, наприклад, в карту олівчиком, а потім їм дали трубочку в руку. І вони кажуть: "Давайте-но це - туди-то, і нехай там "укри" захлинуться в своїй крові", умовно кажучи", - підкреслив Бондаренко.
"Вони воюють на папірці. До них починає доходити тоді, коли боляче. Боляче фізично. Коли ти розумієш, що в тебе залишилося, може бути, пару хвилин часу для того, щоб встигнути затягнути собі рану, щоб кров не вибігла. Одне з двох, 50 на 50. Ти або встигнеш, або не встигнеш. Все. Варіантів більше немає", - додав він.
Читайте також: М іністр оборони зробив гучну заяву про загрозу вторгнення Росії в Україну


За його словами, коли ти командир і особисто береш участь в боях, виникає бажання вирішити конфлікт мирним шляхом.


"І тоді в голові перевертається дуже багато. Тоді тобі вже й воювати не хочеться. Якщо ти командир, наприклад. Ти розумієш, що краще, напевно, якось мирним шляхом усі вирішувати, і - так ну його нафіг. Це я б так подумав, якби я був тим безглуздим командиром", - сказав екс-розвідник і нагадав, що в разі початку великої війни в Україні прилетить авіація РФ.


Він також підкреслив, що війна буде обов'язково.


"Бачите, ще рік тому це питання звучало по-іншому. Воно звучало так: а якщо буде велика війна? А зараз слово "якщо" замінилося на слово "коли". Тобто, питання великої війни вже не стоїть гіпотетично: буде вона чи ні. Вона буде - питання в тому, коли", - сказав Бондаренко.


"Добре, що більшість пацанів, які зараз тут, які готуються - вони це розуміють (Птах тренує українських військових перед відправкою на фронт, - ONLINE.UA). Вони розуміють: якщо полетить авіація, то питання буде одне - хто кого перший. Ось для чого їм і потрібно вчитися маневрувати на машині, застосовувати озброєння машини. І якщо, не дай Бог, що з машиною трапиться - як діяти без неї", - резюмував він.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Путін не награвся, питання великої війни з Росією вже не стоїть - український розвідниик

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?