Розв’яжуться руки. Генерал Сирський пояснив небезпеку захоплення росіянами Бахмута
Категорія
Політика
Дата публікації

Розв’яжуться руки. Генерал Сирський пояснив небезпеку захоплення росіянами Бахмута

Розв’яжуться руки. Генерал Сирський пояснив небезпеку захоплення росіянами Бахмута
Джерело:  online.ua

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський пояснив чому Україні важливо утримати Бахмут і що буде у разі його захоплення окупантами.

Джерело: Military Media Center з посиланням на слова Олександра Сирського

Чому важливо утримати Бахмут

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що актуальність утримання міста Бахмут постійно зростає.

За його словами, кожен день оборони міста дозволяє українським збройним силам "виграти час" для підготовки резервів і підготуватися до майбутніх наступальних операцій.

Він також додав, що у боях за Бахмут Росія втрачає найбільш підготовлених і боєздатних із своїх військових – штурмові загони ПВК "Вагнер".

Сирський пояснив, що захоплення міста надасть росіянам більше можливостей для ведення широкомасштабного наступу.

Заяви Пригожина в черговий раз підтверджують, що після захоплення вагнерівцями Бахмута у противника будуть розв'язані руки і він зможе розпочати широкомасштабний наступ із застосуванням армійських і десантних частин на бойовій техніці.

Він додав, що роль Бахмута в загальній системі оборони українського угруповання є дуже великою.

Тисячі ворогів, які загинули при штурмі міста – тому яскраве підтвердження. Пишаюся мужністю та героїзмом наших воїнів, які своєю стійкістю зривають плани агресора.

Бої на Бахмутському напрямку

Олександр Сирський підкреслив, що під Бахмутом тривають найзапекліші бої. Там ЗСУ доводиться битися з найпідготовленішими підрозділами ПВК "Вагнер".

Проте українським оборонцям вдається завдавати росіянам значних втрат – як особового складу, так і військової техніки.

Кожен день стійкого опору дає нам дорогоцінний час для зменшення наступальних потужностей ворога.

За інформацією західних чиновників, терористичній російській ПВК "Вагнер" в районі Бахмуту вже не вистачає найманців та боєприпасів для продовження атак.

Раніше повідомлялося, що місто Бахмут не є стратегічно важливим для Путіна та його армії, однак спроби захопити його – це єдина можливість продемонструвати хоч якісь результати у війні проти України.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?