РПЦ в Україні не буде: Климент про неможливість зміни назви УПЦ МП
Категорія
Україна
Дата публікації

РПЦ в Україні не буде: Климент про неможливість зміни назви УПЦ МП

РПЦ в Україні не буде: Климент про неможливість зміни назви УПЦ МП

Змінити назву УПЦ Московського патріархату неможливо, тому Російської православної церкви в Україні не буде.

З такою заявою виступив прес-секретар УПЦ МП архієпископ Климент в ефірі Громадського радіо, повідомляє ONLINE.UA.

Представник Московського патріархату визнав, що всі розмови про перейменування УПЦ МП в РПЦ виглядають як коунада, так як всі розуміють, що зміна назви неможлива.

"Статут Української православної церкви зареєстрований усіма вищими органами, в той час відповідальні були за юридичних осіб в Україні, тим більше релігійних", - заявив Климент, але при цьому заявив, що УПЦ МП нібито отримала свою назву ще раніше, ніж держава Україна, як незалежна установа.

Климент також в черговий раз скандально заявив, що "Українська православна церква була утворена ще в часи, коли нею керував тодішній митрополит Філарет. І вона абсолютно легітимна, так як її отримав Філарет від патріарха московського Алексія".

Таким чином в Московському патріархаті відреагували на пропозицію глави УПЦ КП Філарета змінити назву УПЦ МП на РПЦ. Київський патріархат вважає, що РПЦ не повинна ховатися під назвою "українська", так як є російською і захищає інтереси росіян, які воюють на сході України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в УПЦ назвали черговою диверсією інформаційне вкидання росіян, які заявили, що в Україні після автокефалії перейдуть на новий церковний календар, за яким святкувати Різдво будуть 25 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?