Отец искусственного интеллекта уволился из Google и предупредил человечество об опасности ИИ
Категория
Технологии
Дата публикации

Отец искусственного интеллекта уволился из Google и предупредил человечество об опасности ИИ

Отец искусственного интеллекта уволился из Google и предупредил человечество об опасности ИИ
Источник:  online.ua

Ученый в области информатики Джеффри Хинтон, которого называют «крестным отцом ИИ», покинул пост вице-президента Google. По словам Хинтона, он сделал это, чтобы открыто предупредить общественность о рисках, связанных с использованием искусственного интеллекта.

Источник: The New York Times

Джеффрі Гінтон звільнився з Google і попередив про опасность ШІ

Відмова Google від своїх колишніх обмежень щодо публічних випусків штучного інтелекту через конкуренцію з ChatGPT і Bing Chat спричиняє безліч етичних проблем, наголосивши на вченнях. В інтерв'ю The New York Times Хінтон висловив стурбованість тим, що генеративний ШІ може призвести до хвилі дезинформації. "Можливо, ви більше не зможете знати, що є правдою", - заявив учений. Він також зазначив, що ШІ не лише дозволить усунути «монотонну роботу», а й повністю замінити деякі робочі місця.

У чому опасность ШІ

Також у вченого викликає тривогу можливість створення повністю автономної зброї на базі штучного інтелекту. Хоча деякі з порушених ним питань мають суто теоретичний характер, Хінтон побоюється ескалації, пов'язаної з розгортанням ШІ, яку неможливо зупинити без ефективних засобів контролю чи жорстких обмежень.
Хінтон пояснив, що його позиція щодо систем штучного інтелекту почала змінюватися минулого року, коли Google, OpenAI та інші компанії почали створювати власні моделі ШІ, що іноді перевершують людський інтелект. Побоювання Хінтона поділяють багато впливових вчених та керівників технологічних фірм. Нещодавно Ілон Маск, Стів Возняк, а також понад 1000 інших експертів у галузі штучного інтелекту та представників IT-індустрії закликали у відкритому листі ввести піврічний мораторій на навчання ШІ-систем у зв'язку з необхідністю вирішення етичних проблем та питань безпеки.

Читайте также: 

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?