Полковник Стеблюк: Мне дали понять, что у власти тема Иловайска - табу
Категория
Украина
Дата публикации

Полковник Стеблюк: Мне дали понять, что у власти тема Иловайска - табу

Полковник Стеблюк: Мне дали понять, что у власти тема Иловайска - табу
Источник:  online.ua

Полковник Всеволод Стеблюк розповів, що влада дала зрозуміти - тему "Іловайської трагедії" піднімати не можна.

Про це герой АТО, який пройшов "Іловайский котел", розповів в інтерв’ю ONLINE.UA.

Читайте попередні частини інтерв’ю:

Масових суїцидів у ветеранів АТО не буде, будуть революційні дії — герой Іловайська полковник Стеблюк

Полковник Стеблюк: У нас давно немає сумнівів, хто винен в Іловайській трагедії.

- Мені про це досить відверто якось сказав один відомий волонтер, близький до Адміністрації Президента: ми, мовляв, розуміємо твої почуття, але Іловайськ – це лише один з епізодів серпня 2014-го…

- За яких обставин вам це було сказано?

- Іловайське братерство вийшло з ініціативою : оголосити 29 серпня Всеукраїнским днем пам’яті та скорботи за загиблими в цій війні… Запросили на річницю керівників силових відомств. І до АП написали листа, і до Міністерства оборони і до МВС. Степан Тимофійович Полторак тоді прислав роту почесної варти і оркестр, Аваков – поліцію, яка забезпечила порядок і проїзд: тоді колона машин підрозідів «іловайців» в супроводі поліції їздила по Києву. Все добре було. Зрозуміло, самі міністри не приїхали, але допомогли.

А на пропозицію про встановлення Дня пам’яті та скорботи сказали: ваша пропозиція зробити 29 серпня днем пам'яті всіх загиблих в АТО – вона буде нагадувати про Іловайськ. А цю тему піднімати не можна. Офіційна версія: це лиш один з епізодів серпня-2014. «От ви ж не знаєте, а в той час і під Луганськом ситуація була дуже погана, і під Маріуполем теж»… От так-от. Так уже вийшло, хлопці, вибачайте, але нічого там «ТАКОГО» не було. І все ж таки мій комбат Андрій Тетерук зареєстрував законопроект про встановлення такого пам’ятного дня… Побачимо, як депутати, які на словах обіцяють за країну «рвати всіх і все що можливо» підтримають таку просту справу, яка не потребує жодних фінансових чи інших витрат. Просто потребує людяності і визнання героїзму тих, хто пройшов це пекло…

Більше читайте у третій частині інтерв`ю Всеволода Стеблюка: "На силове звільнення Донбасу ніхто не піде"

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?