В РФ провалили план производства собственных процессоров
Категория
Мир
Дата публикации

В РФ провалили план производства собственных процессоров

В РФ провалили план производства собственных процессоров
Источник:  online.ua

В РФ не змогли розпочати процес виробництва власних напівпровідників для комп'ютерної техніки та звинуватили у всьому санкції Заходу.

Джерело: "Комерсантъ"

В РФ провалили процес виробництва напівпровідників 

Іноземні виробники, які випускають процесори з документації російських розробників, у 2022 році відмовилися виконувати замовлення, у тому числі відвантажувати вже зроблені чіпи, - визнав керівник Мінцифри РФ Максут Шадаєв.

Після введення санкцій суттєво скоротилася кількість продукції, випущеної з використанням нібито російських процесорів, які виробляються на Тайвані.

У 2022 році було випущено 15 тисяч комп'ютерів та 8 тисяч серверів з використанням "російських" напівпровідників.

У нас цього року було б значно більше, якби ті партії російських процесорів, "Ельбрусів", "Байкалів", які були замовлені та вироблені, були б відвантажені. Таких виробництв у Росії немає, і це все замовлялося на зарубіжних заводах, - зазначив Шадаєв.

Після початку російського вторгнення в Україну "Байкал Електронікс", АТ МЦСТ та АТ "НВЦ "Елвіс" спочатку потрапили під експортний контроль США, а потім були включені до SDN-листу, який передбачає блокування будь-яких активів та повну заборону на угоди.

Між тим "Газпром" 17 грудня оновив історичний рекорд добових поставок російського газу до Китаю газопроводом "Сила Сибіру".

Перевищення добових контрактних зобов'язань "Газпрому", передбачених договором купівлі-продажу газу, становило 16,6%.

Попередній історичний максимум було встановлено 14 грудня.

"Газпром" пішов назустріч запиту китайської сторони щодо збільшення добових поставок газу в грудні відносно раніше затвердженого графіка на 2022 рік.

Поставки йдуть у рамках двостороннього довгострокового договору купівлі-продажу газу між "Газпромом" і CNPC", - йдеться у повідомленні.

Читайте также:

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?