В сети появились фото поврежденной подлодки "Ростов-на-Дону"
Категория
Украина
Дата публикации

В сети появились фото поврежденной подлодки "Ростов-на-Дону"

В сети появились фото поврежденной подлодки "Ростов-на-Дону"
Источник:  online.ua

В сети появились фото повреждений российской подлодки "Ростов-на-Дону" в результате атаки в ночь на 13 сентября. Тогда в Минобороны РФ заявили о якобы атаке 10 крылатых ракет по судоремонтному заводу им. С. Орджоникидзе.

Источник: Oryx

Фото поврежденной подводной лодки "Ростов-на-Дону"

На опубликованных снимках видны большие пробоины в носовой части подводной лодки и по центру корпуса.

Обнародованные фотографии показывают полный масштаб разрушений, подвергшихся подводной лодке "Ростов-на-Дону" после атаки, произошедшей на прошлой неделе, - говорится в сообщении.

Раніше у публічному доступі були лише супутникові знімки акваторії окупованого Севастополя, зроблені після атаки 13 вересня.

На основі знімків можна було робити припущення, що підводна лодка "Ростов-на-Дону" отримала пошкодження в носовій частині, а характер цих пошкоджень означає багаторічний ремонт із витратами на рівні сотень мільйонів доларів.

Що відомо про атаку на Севастополь

13 вересня окупаційна "влада" Севастополя повідомила про пожежу на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки, Міноборони Росії заявило про атаку ракетами та безпілотними катерами.

Дослідники OSINT повідомили, що на судноремотному заводі в оккупованому Севастополі пошкоджено два судна: великий десантний корабль класу Ropucha та підводний човен класу Kilo.

РосЗМІ писали, що внаслідок атаки пошкодили великий десантний корабель "Мінськ" і дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону", який був спущений на воду лише в 2014 році та є носієм крилатих ракет "Калібр", що ними РФ обстрілює мирні міста України.

За даними британської розвідки, підводна лодка "Ростов-на-Дону" та десантний корабль "Мінськ" отримали критичні пошкодження внаслідок удару України. Аналітики вважають, що будь-які зусилля з повернення підводної лодки до ладу, ймовірно, займуть багато років і коштуватимуть сотні мільйонів доларів.

13 вересня командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук недвозначно подякував українським пілотам за те, що окупантів "штормить" у Севастополі.

Читайте также:

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?