Румунія планує побудувати газопровід в Україну для транзиту газу в Європу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Румунія планує побудувати газопровід в Україну для транзиту газу в Європу

Румунія планує побудувати газопровід в Україну для транзиту газу в Європу
Джерело:  online.ua

В Україні може з'явитися новий газопровід для транзиту газу в Європу. Його планує побудувати румунська газова компанія Transgaz, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Interfax Energy.

Відзначається, що будівництво і введення в експлуатацію нового газопроводу можливо не раніше 2025 року. Якщо проект буде реалізований, то Румунія буде проводити транзит свого газу через газотранспортну систему в Україні.

На сьогоднішній день Румунія задовольняє 90% газових потреб своєї країни. Але недавно там були виявлені поклади газу в шельфі Чорного моря, за рахунок яких країна зможе збільшити видобуток власного газу в два рази протягом наступних 20 років.

Слід зазначити, що раніше в Нафтогазі повідомили, що запасів природного газу в Україні вистачить ще на 15 років. У газовій компанії підкреслили, що на сьогоднішній день в країні видобувається близько 20 млрд кубічних метрів блакитного палива.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон повідомив, що американці можуть зацікавитися видобутком газу в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?