"Руський мир" в Україні: священик розповів, як його називали "сатаною"
Категорія
Події
Дата публікації

"Руський мир" в Україні: священик розповів, як його називали "сатаною"

"Руський мир" в Україні: священик розповів, як його називали "сатаною"
Джерело:  online.ua

Український капелан Микола Мединський (Залізняк) розповів, що прихожани церкви Московського патріархату, зазомбовані ідеєю так званого "руського миру" називали його "сатаною", відмовляючись говорити про агресію з боку Кремля.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Богослужбова література російської церкви побудована таким чином, щоб день у день, місяць у місяць, рік у рік при її використанні людина десь там, на рівні підсвідомості, вже зомбувалася ідеєю "руського міра", вивищеністю російського народу над іншими. І якщо такій людині почати говорити про агресію з боку Росії, вона відмовлятиметься бачити правду. Навіть на Чернігівщині чи в Центральній Україні, коли я намагався дискутувати, наводив приклади, деякі бабці закривали вуха і з криками "уйді прочь, сатана" бігли геть
", - каже капелан.
Читайте також: В УПЦ МП замість України моляться за "вітчизну"
За його словами, влада не веде серйозну інформаційну боротьбу.
"Ось в чому біда. І те, що держава досі не веде серйозної інформаційної боротьби - це дуже велике недопрацювання влади.", - зазначив він.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У Московському патріархаті називають Київ російським містом і освячують церкви після бійців АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?