"Русскій мір" прекрасно почувається в Україні: стали відомі несподівані факти
Категорія
Культура
Дата публікації

"Русскій мір" прекрасно почувається в Україні: стали відомі несподівані факти

"Русскій мір" прекрасно почувається в Україні: стали відомі несподівані факти
Джерело:  online.ua

Відомий український продюсер, композитор, поет, драматург і журналіст Олександр Ягольник заявив, що так званий "русскій мір" прекрасно почувається в Україні і йому невигідно фінансування українського шоу-бізнесу з боку держави.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Як тільки приймуть необхідні законодавчі зміни, одразу гроші почнуть заходити в український шоу-бізнес. Це пов'язано з податковими преференціями для такого капіталу. Бізнес отримає правила гри, що дуже важливо. І пільги по оподаткуванню, що дозволить йому економити, фінансуючи культуру. Ясно, умовному "русскому міру" все це не треба, вони і так зараз добре почуваються", - сказав Ягольник.
За його словами, українцям потрібно зараз менше орієнтуватися на Москву.
"Росіяни тримають багато сегментів українського шоу-бізнесу. Наприклад, всесвітній тур "Океан Ельзи" їздить з московськими організаторами. Але це нас повинно все менше цікавити, треба менше цікавитися Москвою, бо Києву треба зробити зараз багато, щоб бути європейським містом на ділі і стати, як мінімум, нарівні з Москвою", - зазначив продюсер.

Читайте також: СБУ розкрила дані про російських артистів, заборонених в Україні: з'явився документ
Він вважає, що для розвитку шоу-бізнесу в Україні необхідна зміна законодавства, яка буде невигідна деяким українським продюсерам.
"Тому нам потрібна зміна законодавства і зміна правил гри. Звичайно, це невигідно Юрі Нікітіну, Потапу і іншим 18 ОКУ, але країна повинна розвиватися. Тому що зараз є можливість у росіян перекупити у того ж Нікітіна і Потапа бізнес і отримати доступ, наприклад, до всіх авторських таємниць. Продадуть умовного Тіматі, і все. Це теж небезпечний сценарій", - заявив Ягольник.
"Тому зараз, по суті, йде протистояння між авторами та продюсерами. Сподіваюся, автори відстоять свої права жити за європейськими і американськими стандартам. На етапі, коли закон внесуть до парламенту - тоді підключаться агенти Кремля, щоб залишити все без змін. Але український шоу-бізнес за довгі роки пробивання цих двох законів у парламенті вже бачить абсолютно всі підводні камені", - додав він.
Більше читайте в інтерв'ю Олександра Ягольника на ONLINE.UA: Поки ми не повернемо Крим і Донбас, для всього російського мистецтва потрібен бар'єр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?