Рябошапка розказав про масові звільнення в ГПУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Рябошапка розказав про масові звільнення в ГПУ

Рябошапка розказав про масові звільнення в ГПУ
Джерело:  online.ua

Очільник ГПУ Руслан Рябошапка заявив, що в рамках реформи прокуратури в центральному Офісі генпрокурора скоротили близько тисячі прокурорів. Він наголосив, що загалом на початок реформи було 216 прокуратур і майже 15 тисяч працівників прокуратури, з яких трохи більше 11 тисяч штатних одиниць прокурорів, передає ONLINE.UA.

"Загальна цифра, як відбувається атестація: 1339 прокурорів на момент початку атестації, 769 - допущені до останнього етапу. Загалом цифра, яка є сьогодні: 2400-штатна чисельність працівників ГПУ. А ми виходимо, в середньому, десь на 1500 працівників офісу прокурора з 1 січня наступного року. тобто, приблизно, тисячу працівників - це скорочення тільки в центральному апараті Генеральної прокуратури", - заявив Рябошапка.

 Він також наголосив, що наступний етап атестації прокурорів почнеться наступного тижня.

"Відбулося вже тестування на знання законодавства, за результатами якого пройшло це тестування 795 прокурорів. Це, приблизно, 65 відсотків від загальної кількості прокурорів ГПУ. Потім відбулося тестування на загальні здібності і навички. Під час цього тестування невелика кількість - близько 20 прокурорів його не склали. Цифра на сьогодні - 769 прокурорів з 1100. Це ті, хто допущені до останнього етапу - проведення співбесід та перевірки на доброчесність", - повідомив Рябошапка.

 Очільник ГПУ додав, що в НАБУ і СБУ вже направлені профайли за кожним прокурором.

Як повідомляв ONLINE.UA, звільнений з посади керівника управління спеціальних розслідувань  Сергій Горбатюк стверджує,  що глава ГПУ Руслан Рябошапка вважає, що злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича не існувало.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?