Саакашвілі повідомив про свої плани в українській політиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Саакашвілі повідомив про свої плани в українській політиці

Саакашвілі повідомив про свої плани в українській політиці
Джерело:  online.ua

Колишній президент Грузії та екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив про відсутність власних політичних амбіцій в Україні. Про це він розповів у вчорашньому ефірі телеканалу «112 Україна», інформує ONLINE.UA.

«У мене немає ніяких політичних амбіцій, тому що я вже був на всіх посадах, я все бачив. Я буду дуже обережним, коли буду на щось погоджуватись. Я через це проходив, я бачив, як це виглядає, і я не рвуся ні на які посади», – стверджує Саакашвілі.

Як вже повідомляв наш сайт, вчора президент України Володимир Зеленський скасував рішення свого попередника Петра Порошенка про позбавлення Саакашвілі українського громадянства.

Згідно діючого законодавства, Саакашвілі не має права балотуватися у народні депутати, оскільки не проживав в Україні останні 5 років. Тому його заява про відсутність політичних амбіцій цілком прогнозована, якщо брати до уваги участь у виборчій кампанії до парламенту. Однак Саакашвілі теоретично може претендувати на посаду в новому уряді або очолити одну з обласних адміністрацій.

Відгуки про повернення Саакашвілі в Україну серед політиків виявились передбачені. Противники Петра Порошенка активно підтримали вчорашній указ президента. Серед тих, хто привітав повернення громадянства колишньому одеському губернатору були Юлія Тимошенко, Анатолій Гриценко, Андрій Садовий та Сергій Лещенко.

Цікавою виявилась реакція народного депутата Антона Геращенка, який давно вважається наближеним до Арсена Авакова. На його думку, Міхеїл Саакашвілі «спочатку піддасть нещадній критиці Петра Порошенка і зробить все, щоб знизити його рейтинг на парламентських виборах. А потім відплатить чинному президенту тією ж монетою, що і його попереднику, за все добро, що той зробить для нього».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?