Саакашвілі розповів, як потрапив у Грузію
Категорія
Політика
Дата публікації

Саакашвілі розповів, як потрапив у Грузію

Саакашвілі розповів, як потрапив у Грузію
Джерело:  online.ua

Міхеїл Саакашвілі, якого напередодні затримали в Грузії, заявляє, що потрапив в країну законним шляхом. Про це повідомила депутатка партії Саакашвілі «Національний рух» Тіна Бокучава, яка 2 жовтня зустрілася з експрезидентом Грузії і засновником партії.

Джерело: «Новини Грузії».

Бокучава розповіла, що намагалася дізнатися у Саакашвілі, як саме він в’їхав в Грузію, адже влада раніше заявляла, що політика в країні немає і кордон він не перетинав, однак згодом його заарештували в орендованій квартирі в спальному районі Тбілісі.

«Він сказав, що в’їхав в країну у відповідності з усіма правилами і процедурами, але не вважає за доцільне говорити про додаткові деталі», – зазначила депутатка.

Нагадаємо, Саакашвілі зараз перебуває у в'язниці в місті Руставі, яке знаходиться за 30 км від Тбілісі. Політик продовжує голодування в ув'язненні, оскільки вважає себе політичним в'язнем і не згоден з висунутими проти нього звинуваченнями.

«Я спробувала висловити свою думку про те, що голодування зараз недоцільне... Однак його рішення - продовжити голодування, так як він вважає себе, і насправді є, політв'язням», - сказала Бокучава.

У день виборів, 2 жовтня, Саакашвілі поширив з в'язниці написаний від руки лист, в якому закликав своїх прихильників взяти участь у виборах і боротися до кінця.

Кримінальні справи проти Саакашвілі

Нагадаємо, прокуратура Грузії розслідує наразі 14 кримінальних справ проти Міхеїла Саакашвілі. Навіть наявність громадянства України не може завадити йому відбувати термін на батьківщині. Про екстрадицію в Україну не може бути мови, заявили в прокуратурі.

Звільнити Саакашвілі можна тільки помилуванням, однак чинна президентка Грузії Саломе Зурабішвілі раніше заявляла, що ніколи не помилує колишнього главу держави.

Читайте також:

  • Саакашвілі написав листа із в'язниці й згадав про Путіна.

  • У Зеленського відреагували на прохання Саакашвілі про допомогу.

  • ЦВК Грузії оприлюднила перші результати місцевих виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?